БАЛ готується до святкування дня Святого Валентина

У багатьох країнах світу 14 лютого святкують День всіх закоханих – День святого Валентина. Бориспільський академічний ліцей вирішив зробити свій внесок у всесвітню традицію примноження добра й любові – і запропонував своїм учням, вчителям та іншим співробітникам чудово обладнану фотозону, де кожен зможе поділитися своїми посмішками, залишивши собі та іншим на згадку красиві світлини!

Повідомляємо, що кожен зможе взяти участь у конкурсі фотографій, які зроблені у холі нашого ліцею напередодні та у день святого Валентина. БАЛ підготував смачні подарунки тим, хто зможе вразити журі теплотою та щирістю почуттів!

Окрім того, у фотозоні відкрито скриньку для “валентинок” – кожен, хто хоче сказати іншому щось добре чи красиве, подякувати за щось або запропонувати цікаве, може надіслати таємне повідомлення, яке обов’язково буде доставлено отримувачу.

Приєднуйтесь до нашої ініціативи – фотографуйтесь, посміхайтесь, говоріть один одному слова любові, і світ неодмінно стане ще трошечки кращим!

P. S. Нагадуємо, що історія походження свята оповита численними легендами й міфами. В одній з них говориться, що жорстокий римський імператор Клавдій II прийшов до думки, що самотній чоловік, не обтяжений дружиною та сім’єю, краще буде битися на полі битви на славу кесаря, і заборонив чоловікам одружуватися, а жінкам і дівчатам — виходити заміж за улюблених чоловіків.

А святий Валентин був звичайним польовим лікарем і священиком, який співчував нещасним закоханим і потайки від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків і жінок. Невдовзі діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили до в’язниці, засудивши до страти. У висновку святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача — Юлією. Закоханий священик перед смертю написав коханій дівчині зізнання в коханні — валентинку, де розповів про свою любов, і підписав її «Твій Валентин». Прочитана вона було вже після того, як його стратили, а сама страта відбулася 14 лютого 269 року. Так звичай обмінюватися «валентинками» зберігся і сьогодні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *