Увага, щеплення!

Оприлюднено наказ ДОЗ та ДОН  КОДА від  01.07 .2019 № 612 –адм / 183

Згідно з ним ” Відповідно до ст. 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»  та у зв’язку  з  ускладненням епідемічної ситуації  із захворюваністю населення на кір, з метою попередження подальшого розповсюдження захворюваності, дітям, які не отримали профілактичних щеплень (в тому числі проти кору) за Календарем щеплень, не дозволяти відвідувати заклади  освіти”.

Шановні батьки! Звертаємо Вашу увагу, що проблема епідемій інфекційних хвороб стоїть дуже гостро. У зв’язку зі спалахом кору, просимо забезпечити щеплення (КПК) Ваших дітей з 1 по 11 клас. Якщо дитині вже є шість років – у неї має бути вже два щеплення проти кору – вакцинація та ревакцинація. Ми детально проаналізували стан щеплень наших учнів та з’ясували, що близько половини дітей не мають повторного щеплення (ревакцинації). Дуже просимо – перевірте, чи має Ваша дитина обидва щеплення та, у разі необхідності, ревакцинуйте її. Якщо дитина не може бути щеплена по медичним показам – має бути відповідна довідка.

Зверніться до сімейного лікаря та візьміть направлення на щеплення. А якщо щеплення зроблені згідно з календарем, подайте у заклад довідку за формою 063-о, де будуть відображені всі щеплення дитини. Врешті, якщо Ви певні, що нещодавно здали новеньку довідку 063-о – ми Вам дуже дякуємо, Ви дуже відповідальні батьки.

P.S. Очікуємо, що найближчим часом розпочнеться перевірка наявності щеплень від дифтерії, правцю, коклюшу, а також – поліомієліту. Тож, якщо йтимете до лікаря, перевірте наявність і цих щеплень. Просто на всякий випадок…

3 Comments to “Увага, щеплення!”

  1. Всі вакцини є в наявності.
    Звертайтеся до своїх сімейних лікарів в КНП “Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Найближчі до Вас амбулаторії: амбулаторія №1 – вул. Лютнева, 12, тел. 62661; амбулаторія №2 – вул. Київський Шлях, 24, тел 66332

    1. Дякуємо Євгенію за додаткову інформацію. Кір можемо подолати тільки спільно!

  2. Гарная стаття..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *