Здорова Україна

У ШКОЛАХ КИЇВЩИНИ СТАРТУВАВ ПІЛОТНИЙ ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧИЙ ПРОЄКТ «УЧНІВСЬКА ЛІГА “ЗДОРОВА УКРАЇНА”»

У закладах загальної середньої освіти Київського регіону стартували обласні спортивні ігри серед дітей «Учнівська ліга “Здорова Україна”». Про це повідомляють у Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Учнівська ліга складатиметься з чотирьох етапів – «Ліга дружніх», «Ліга сміливих», «Перша ліга» та «Вища ліга» та проводитиметься в школах Київщини з лютого по червень 2023 року.

До спортивних ігор залучатимуть учнів 5-их класів відповідно до модельної навчальної програми Нової української школи. Пілотний фізкультурно-оздоровчий проєкт проходить за сприяння Управління молоді та спорту Київської ОВА.

Так, 2 березня відбулася презентація проєкту у Борисполі, на базі Бориспільського академічного ліцею імені Анатолія Федорука. До заходу залучили учнів та вчителів середніх шкіл Бориспільського району – третього із семи районів Київщини, де заплановано такі презентації.

Під час заходу були присутні представники Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства, Київської ОВА, Управління молоді та спорту, Київського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

У Бориспільському ліцеї на заході відбулися спортивні ігри між командами школярів та Матч зірок із флорболу, семінар-нарада щодо проведення Ліги та майстер-клас зі спортивних ігор у доджбол.

Організатори Ліги вручили громаді спортивний інвентар (комплекти баскетбольних, футбольних та волейбольних м’ячів, набори для бадмінтону та ракетки для настільного тенісу). А також з подарунками долучився представник Фонду Катерини Білоруської (Kateryna Biloruska Fundation) Ігор Хаджинов в рамках програми «Нова фізична культура».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *