Користуємось у своїй роботі наказом Міністерства освіти і науки України
Ним затверджено у новій редакції Положення про індивідуальну форму здобуття освіти, що визначає порядок організації здобуття загальної середньої освіти  за індивідуальною формою.

Під час військового стану не усі діти можуть навчатись разом з класом. Бориспільський академічний ліцей за потреби може організувати для своїх учнів такі форми навчання:

Сімейне навчання – навчатися за такою формою зможуть учні, чиї батьки бажають і готові самостійно організовувати освітній процес в домашніх умовах. Для переведення на сімейне навчання батькам достатньо написати заяву до адміністрації закладу. Учень отримує перелік тем, які має опрацювати самостійно та два рази на рік пише у ліцеї контрольні роботи з усіх предметів. За їх результатами виставляються семестрові оцінки. На їх підставі – річні.

Екстернат – підходить, якщо дитина перебуває за кордоном і може самостійно опрацьовувати навчальний матеріал. Вона отримує перелік тем, які має засвоїти протягом року. У травні учень-екстерн має прибути до ліцею та написати річні контрольні роботи, за результатами яких будуть виставленні річні оцінки. Для переходу на екстернатну форму навчання до заяви додайте документ, що підтверджує місцеперебування дитини за кордоном. Заяву та підтверджуючі документи можна подати онлайн (класному керівнику).

Педагогічний патронаж передбачений для учнів, які за станом здоров’я не можуть відвідувати школу щодня, обов’язковий індивідуальний супровід вчителя для конкретного учня. Водночас велика увага приділяється самостійному опрацюванню матеріалу дитиною. Для організації педагогічного патронажу до заяви батьків необхідно додати довідку ЛКК з лікувальної установи та висновок інклюзивно-ресурсного центру.

При будь-якій формі навчання діти залишаються учнями своїх класів, під’єднані до платформи Класрум, електронного журналу. Вони можуть користуватись усіма матеріалами, які оприлюднюють учителі.

Якщо батьки захочуть змінити форму навчання – достатньо написати заяву. Учителі перевірять рівень знань, які діти здобули самостійно, після чого учні зможуть навчатись разом з класом.