Важливо! Переведення учнів до ліцею з іншого навчального закладу здійснюється ЛИШЕ ЗА НАЯВНОСТІ ВІЛЬНИХ МІСЦЬ. Вільні місця виникають, якщо у класі навчається менше, ніж 30 учнів. Наповнюваність класів (24 учнів, які здобувають початкову освіту; 30 учнів, які здобувають базову чи профільну середню освіту) визначена Законом України про повну загальну середню освіту (розділ ІІІ, стаття 12, пункт 2).


Заклад розрахований на 850 учнів. У 2023-2024 навчальному році у нас навчається 1499 учнів. Тому треті класи, четверті та п’яті класи навчаються у 2 зміну.

Зверніть увагу, у першу зміну навчаються учні 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10, 11 класів (31 клас). У другу зміну – учні 3, 4, 5, класів (19 класів). На це є дві причини. По перше, класних кабінетів не вистачає. Потрібно ще 9 кабінетів для учнів початкової школи та 5 кабінетів для учнів старшої. По друге – розведення учнів по різним змінам дозволить комфортніше розмістити їх у сховищі під час повітряної тривоги.

Учні можуть бути зарахованими у ліцей лише за наявності вільних місць.

Якщо у ліцєї звільняється місце, у першу чергу задовольняються заяви учнів ВПО, які проживають на території обслуговування ліцею. Потім – заяви на зарахування місцевих дітей, які проживають на території обслуговування ліцею. Учні, які проживають на території обслуговування інших закладів та вже навчаються у школах міста, будуть зараховані на вільні місця лише у випадку задоволення заяв попередніх категорій дітей.

Якщо з’являється вільне місце – ми телефонуємо батькам, які лишили заяви (у порядку подачі заяв).

Згідно з чинним законодавством батьки мають право подати заяву на вступ. Усі заяви приймаються, реєструються та зберігаються в закладі.

Найбільш заповнені 6, 7 та 8 класи. Також найбільша кількість заяв саме на ці паралелі.

Станом на 05.02.2024 є вільні місця у класах математичного профілю (10а та 11а), класі української філології (10в), а також у 2в класі (за програмою “Інтелект України”)


Якщо Ви бажаєте, щоб Ваша дитина навчалась у нашому ліцеї, подайте заяву в приймальню ліцею з 02.01.2024 до 30.05.2024. Після цього числа адміністрація ліцею проаналізує наявність вільних місць. На вільні місця будуть зараховані учні згідно з поданими заявами. Якщо вільні місця з’являться протягом лютого-квітня – заяви на прийом до ліцею задовольняються раніше.

В першу чергу розглядаються заяви внутрішньо-переміщених осіб, які проживають на території обслуговування закладу та не ще навчаються в жодній школі міста. У другу чергу розглядаються заяви місцевих мешканців, які проживають на території обслуговування закладу. Після задоволення цих заяв розглядаються заяви інших осіб в порядку їх подачі.