Привіт, літо, або що роблять вчителі, коли учні не бачать

Як думаєте, чим вчителі займаються, коли діти насолоджуються канікулами та збирають сонячні промінці у кошик з надписом «Здоров’я»? Відповідь, на жаль, не є цікавою – вони працюють! Уявляєте – просто працюють! Проте, плани на відпочинок все одно будують, і ось це вже набагато цікавіше. Хочете дізнатися, чим улюблені педагоги планують наповнювати червень, липень та серпень?


Директор Бориспільського Академічного ліцею, Пономарьова Оксана Миколаївна на запитання про плани мрійливо посміхнулася, замислилась про щось своє, таємниче, і з такою самою мрійливою посмішкою спокійно перерахувала:

“1. Побудувати трансформаторну підстанцію разом із «Агробудмеханізацією».
2. Привести документацію ліцею в ідеальний стан (що, звісно, неможливо, як дістати зірку, але я все одно планую).
3. Вдосталь насидітись на лавці біля пам’ятника Нестору-літописцю, щоб нагрітись і надихатись повітрям на всю наступну зиму.”

Вчитель англійської мови, Мальцева Наталія Михайлівна твердо повідомила, що хоче сконцентруватись виключно на сім’ї і родині, тому літо крутиться навколо цього бажання. А плани – ось вони, без польотів в космос або подорожей на острови:

“1. Пожити без планів хоча б тиждень!
2. Спробувати покататися на роликах з сином (для обох це буде перший досвід).
3. Сходити на кінопрем’єру з рідними.”

Шевченко Наталія Іванівно, вчитель початкових класів, не вагається: “Влітку в мене маршрут простий – рідна Черкащина. В селі найкращий відпочинок, тому план нехитрий – прогулянки лісом, аромат грибів, вечірні багаття, неспішні розмови з близькими людьми, малиново-червоні долоні від ягід, п’янке повітря, насолода дощем, сон просто неба. План нехитрий – щастя на кожен день!”

Вчитель англійської мови, Роздайбіда Ольга Михайлівна, здається, все давно продумала:
” 1. Виїхати на природу. Можна навіть без шашликів і купання у річці. Буду сидіти у кріслі і мовчати!
2. Шопінг з донькою. Купимо десять суконь, двадцять спідниць і сто пар туфель!
3. Змусити себе кілька днів поспіль не думати про роботу. “

Шкряда Олександра Олександрівна, вчителька фізики,  говорить, що літо – це чудово, це ура і достатньо часу на всі забаганки: «Взагалі-то завжди тримаюся цього графіку влітку, він простий і перевірений роками:
1. Відвідати батьків – дуже скучила.
2. Насолодитися домашніми справами, спокійно готувати смачні вечері чоловікові та сину.
3. Почати займатися спортом.
4. Прочитати багато-багато книжок.”

Вчитель української мови, Захарченко Олена Миколаївна поки що не розправляє крила на повну: «Щось не дуже думається про плани на літо, бо голова ще не налаштована на відпочинок, багато роботи у ліцеї… Але якщо абстрагуватися, то…
1. Море. Море, море, море! Море!!! Нехай його буде багато.
2. Вечірні посиденьки на дачі з рідними.
3. Читання новинок, придбаних на «Книжковому Арсеналі».

А ось Шуригіна Юлія Олександрівна, вчителька початкових класів,  як і завжди, дарує всім щирі посмішки і позитив: «Літо для мене – це коли просто, в радість і без метушні, тому і плани прості:
1. Всі ті заплановані цікаві книжки, на які немає часу під час навчального року.
2. Пікнік з друзями. Незабутній, неймовірний, грандіозний.
3. Море з сім’єю.»

Вчитель трудового навчання, Ожуг Людмила Іванівна, заплющує очі. Здається, вона подумки вже десь дуже далеко… Відповідає так, начебто малює картину: «Кращий відпочинок – це природа, це наповненість яскравим сонцем і сильною водою, це прогулянки лісом та подорожі полями… Планів особливих немає, але можу вигадати якусь мету. Ну, наприклад…
1. На рибалці спіймати рибу, за розміром більше ніж тогорічну.
2. Назбирати та насушити грибів, щоб вистачило на всю зиму всій родині.
3. Синя-синя річка… Біло-жовте сонце… Різнокольорові фрукти… Насолодитись на повну! “

Вчитель початкових класів, Сарніцька Лариса Василівна вже знає, чим хоче займатися влітку, вона лаконічна і впевнена у своєму плані:
1. Прочитати найцікавішу книжку.
2. Висадити новий кущ троянд.
3. Поспілкуватися з однокласниками на вечорі зустрічі з випускниками (35 років пройшло!).
4. Подорожувати Україною, відвідати інтересні місця.

Тихоненко Юлія Миколаївна, вчителька української мови, каже, що для початку треба поновити сили. “Спочатку це буде дача, ну, а потім сімейний відпочинок, щось придумаю… Будемо з синульою читати, займатися математикою, щоб наступний рік був кращим. А потім плануються курси за програмою “Інтелект України”, але це буде вже пізніше.”

Бажаємо, щоб всі плани вчителів реалізувалися, щоб найближчі три місяці принесли їм очікуваний відпочинок і здійснення бажань! Гарного всім нам літа!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *