Тимчасове положення про порядок організації 2020-2021 навчального року

Це Тимчасове положення складене на виконання листа Міністерства освіти і науки №1/9-420 від 05.08.2020 року «Щодо організації роботи закладів загальної середньої освіти у 2020-2021 навчальному році», Постанови головного санітарного лікаря України №42 від 30.07.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби»  та має на меті забезпечити безпечне перебування здобувачів освіти та працівників в Бориспільському академічному ліцеї

Порядок пропуску в ліцей:

У приміщення Бориспільського академічного ліцею дозволено вхід учням та працівникам ліцею. Працівники проходять температурний скринінг безконтактним термометром. Учні пропускаються без скринінгу.

Особи, які заходять у ліцей, обов’язково мають маску на обличчі. Пересування коридорами дозволяється лише у масці. Місця входу забезпечені засобами для дезінфекції рук, інструкцією з його використання та ємностями для використаних масок та серветок. Не забороняється мати власний санітайзер та використовувати його.

До 8.00 та після 8.30 пропуск здійснюється через головний вхід.

У період 8.00-8.30 пропуск відбувається з урахуванням розміщення кабінету

1 сходова: 101,102,201,211,302,311,402,405,406,408,412,413,414+вчителі

2 сходова: 103,104,202,203,304,310,305,306,308,403,404,410

3 сходова: 105,106,107,108,204,205,206,207,208,209

Учнів перших класів учитель збирає на вулиці у визначених місцях та проводить у клас організовано.

О 8.30 входи через 2 і 3 сходові зачиняються.

Порядок виходу з ліцею:

Початкова школа покидає заклад через виходи, якими заходили, організовано, під керівництвом учителя.

Учні середньої та старшої школи покидають школу через центральний вихід (уроки закінчуються у різний час, тому здійснити вихід без скупчень можливо). Діти мають виходити у масках, без затримок, не зупиняючись на сходах, у холі та у дверях.

Порядок пересування ліцеєм:

Пересуваючись коридорами, маску слід носити усім учасникам освітнього процесу.

У кожної дитини має бути особистий пакет для зберігання використаної маски. Викидати маски у сміттєве відро у класі заборонено. Використані маски утилізуються у спеціальні ємності на виходах.

Учням середньої та старшої школи категорично забороняється перебувати у частині ліцею, де навчається початкова ланка. З метою розведення у просторі учнів початкової і середньої ланки, визначити туалети 1 та 2 поверху для користування початкової школи, туалети 3 та 4 поверху для користування середньої та старшої школи.

До медичної сестри йти виключно через свій поверх та четверту сходову

У теплу пору року учнів початкової школи під час перерви (хоча б одної) виводити на вулицю.

Учні середньої та старшої ланки у теплу пору року можуть виходити на подвір’я через 1 сходову, але не покидати територію ліцею.

Проведення уроків:

Під час уроку учасники освітнього процесу без масок.

Під час першого уроку учитель візуально оцінює стан здоров’я учнів, за потреби проводить опитування щодо самопочуття. Під час наступних уроків вчителі контролюють, чи не погіршився стан здоров’я учнів.

Уроки на свіжому повітрі (по можливості) вітаються.

Уроки фізичної культури за допустимої погоди необхідно проводити на вулиці.

Якщо учні перебувають на уроці поза межами кабінету, вікна в цей час варто ставити на провітрювання.

Обмежити використання спільних іграшок та обладнання.

Домашні завдання рекомендується фіксувати на платформі Класрум для контролю батьків та безперешкодного доступу до завдань учнів, які пропускають навчання.

Організація харчування:

Харчування початкової ланки відбувається згідно з розробленим графіком.

Харчування пільговиків та вільного продажу відбувається на третій перерві. Вільний продаж також можливий і на наступних перервах, але не раніше 11.15

Буфет може працювати за умови організації орендарем соціальної дистанції та при дотриманні санітарних вимог.

Кулери на час карантинних обмежень заборонені. Діти мають носити свою індивідуальну пляшечку.

Кип’ячена вода для пиття у достатній кількості є у їдальні.

Дії працівника, який зафіксував погіршення стану дитини

Негайно відвести дитину у кабінет медичної сестри, для вимірювання температури, та повідомити батьків про симптоми. До прибуття батьків дитину з температурою  ізолювати в спеціальному приміщенні.

Додаткові заходи, спрямовані на попередження захворюваності:

Посилена робота вентиляційної системи у всіх приміщеннях закладу

Дезінфекція приміщень за допомогою розпилення дезінфікуючої речовини через генератор холодної пари після закінчення занять та між змінами.

Щоденна дезінфекція дверних ручок та перил.

Забезпечення достатньої кількості мила та роботу електросушарок у санітарних кімнатах.

Розміщення інформаційних буклетів та інструкцій на входах, у класних куточках та санітарних кімнатах.

Діалог з батьками:

Очні батьківські збори (за потреби) провести до 01.09.2020

До відміни карантинних обмежень збори (за потреби) проводити онлайн

Обрати форму спілкування, яка найбільш зручна. Рекомендуємо спілкування на вулиці під час передачі дітей батькам, коментарі на платформі Класрум, консультації за попереднім записом у закладі (Переговорна, 1 поверх), спілкування телефоном. За потреби у батьків має бути доступ не лише до класного керівника, а й до вчителя-предметника.

Для спілкування з директором та адміністрацією визначені прийомні години.

Дії педагогічних працівників у випадку потрапляння регіону до червоної зони:

З дня оголошення карантину Бориспільський академічний ліцей розпочинає дистанційне навчання на платформі G-Site, додаток «Класрум». Розклад проведення уроків має відповідати розкладу очного навчання. Щонайменше 50% часу тижневого навантаження рекомендовано проводити у режимі онлайн додатку Google Meet. Завдання, аудіо- та відеопояснення слід завантажити у відповідні теми додатку «Класрум». Плануючи завдання, необхідно враховувати його об’єм, доступність для самостійного опрацювання та терміни виконання. Оцінювати завдання відповідно до оголошених критеріїв оцінювання, своєчасно виставляти оцінки в додатку «Класрум».

У перший тиждень класним керівникам провести моніторинг доступності учнів до мережі Інтернет та наявності у них відповідного технічного забезпечення. За неможливості конкретного учня працювати з додатком «Класрум» разом з адміністрацією та батьками розробити алгоритм навчання за окремим планом.

Підтримувати зв’язок з батьками та інформувати про успішність дітей.

Це Тимчасове положення дійсне до відміни карантинних заходів Кабінетом Міністрів України та обов’язкове до виконання усіма учасниками освітнього процесу Бориспільського академічного ліцею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *