Трохи про дистанційне навчання

Цьогоріч ми навчаємось “усупереч”. Тільки включимось у процес – карантин, локдаун, самоізоляція… Дистанційне навчання трохи виручає, хоча там є свої складні моменти. Але прогрес очевидний – до минулого року на карантин школи закривались просто так, без усякого навчання. Якраз у часи пандемії ми зрозуміли, що вчитись можна і вдома. Але, як часто буває з усім новим, часом виникає плутанина. Хочемо трохи прояснити спірні моменти.

1. Дистанційне навчання складається з “онлайн” та “офлайн”. Перше – навчання в “прямому ефірі” з учителем. Друге – виконання завдань, розміщених на нашій навчальній платформі. Закон вимагає, щоб онлайн-уроків учитель проводив не менше як 30% від усіх уроків. Втім, більше – можна, якщо вчитель бачить у цьому необхідність.

2. Якщо у дитини немає жодного гаджету, який допоможе їй вийти в Інтернет, ми надамо їй робоче місце з доступом до Інтернету в ліцеї (окреме від інших осіб, щоб дотриматись самоізоляції).

3. Якщо дитина не може налаштувати свій гаджет – ласкаво просимо до приймальні, допоможемо.

4. Під час дистанційного навчання ми просимо дітей заходити на Класрум згідно з розкладом. На кожному уроці учнів має чекати вчитель, або завдання до виконання уроку з інструкцією.

5. Форс-мажори трапляються. У ліцеї може зникнути світло і вчителів “викине” з Інтернету. Так само діти час від часу не можуть потрапити на урок з аналогічної причини.

6. Часом учні “прогулюють” дистанційку, вигадуючи цікаві причини. Це факт, тому не варто ображатись, якщо класний керівник цікавиться, де пропав його учень.

7. Наші вчителі, у більшості, дуже стараються. Є такі, які навчають дітей дистанційно не гірше, ніж очно. Але не чекайте від нас чудес. Навчання – це праця, і результат залежить у першу чергу від дитини. Дати можна лише тому, хто захоче взяти.

Якщо у Вас виникають питання, зауваження, пропозиції – Ви завжди можете нам їх висловити. До речі, багато хто з батьків так і робить. Найпростіше – написати нам повідомлення на сторінку у Фейсбук. Офіційний шлях – звернутись з письмовим чи усним запитом до директора. До конструктиву у нас завжди готові.

А тим часом вітаємо усіх з прийдешніми великодніми святами! Як би там не було, а в умовах тотальних карантинів і повної невизначеності, ми навчаємось досить стабільно. Дочекались весни і тепла, а значить – усе буде добре. Тримаймося!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *