Інтерв’ю з вчителем: Шуригіна Ю. О.

Знайомтеся, Шуригіна Юлія Олександрівна – молода, розумна, творча та безкінечно красива! Вчитель початкових класів, яку діти люблять, цінують та поважають. Ми поспілкувалися з нею, отримали масу задоволення та з радістю ділимося задоволенням із вами.

  • Добрий день, Юліє Олександрівно! Можете трохи розповісти про Вас, Вашу родину?

Вітаю! Я народилася у сонячній Херсонській області, а кілька років тому переїхала разом з чоловіком до Борисполя. Вже тут народила двох синів, Нікіту та Кіріла, тож можу сказати, що це вже «моє» місто, яке я по-своєму люблю, яке хочу покращувати та вдосконалювати.

  • Як Ви стали вчителем?

Відповідь буде дуже банальною – мене змусили батьки, у той час на педагогічному факультеті були бюджетні місця, і це вирішило питання моєї освіти, але, не дивлячись на такий «несимпатичний» початок, я вдячна, що моя доля так повернулася: у процесі навчання зрозуміла, що мені подобається обрана спеціальність, що це цікаво, круто та перспективно.

  • Тобто Ви стали вчителем, не аналізуючи, чи підходить Вам ця професія. А якими рисами повинна володіти людина, яка мріє бути вчителем?

По-перше, необхідно любити дітей, без цього важко приходити кожен день на роботу, де тебе зустрічають маленькі питливі оченята, складно витримувати шум і галас, безкінечні питання, різні прохання, проблематично якісно виконувати обов’язки, коли це не приносить задоволення.

Крім того, вчитель – це людина, яка йде у ногу з часом. Не застрягла у старих поглядах, інформації, методах, а постійно «оновлюється» разом із сучасністю.

Взагалі мені дуже подобається акронім УЧИТЕЛЬ:

У – унікальний, універсальний, успішний, розУмний.

Ч – чесний, чуйний, з поЧуттям гумору.

И – інтелігентний та той, хто цінує у дітях індивідуальність.

Т – тактовний, толерантний, терплячий.

Е – енергійний, емпатичний.

Л – люблячий дітей, люблячий свою роботу.

Ь – і дуже м’ягкий, як і сам м’ягкий знак!

  • Дуже цікаво! А що, на Вашу думку, найкраще у вашій професії?

Звісно, це діти! Їх щирість, можливість спілкування з цими маленькими, але вже дорослими людьми, шанс кожного дня відчувати себе дитиною!

  • А найгірше?

На жаль, іноді дуже важко порозумітися з… батьками цих чудових дітей.

  • Тобто ідеальна школа – це школа без батьків?

Звісно ж, ні. При правильному використанні батьки – відмінний ресурс у навчанні дітей. На мій погляд, ідеальна школа – це сукупність факторів. Навчання приносить задоволення – це раз. В дітей є можливість навчатися корисному – наприклад, розуміти себе та оточуючих, це два. Три – в такій школі діти не бояться помилок, а навчаються на них та готові до змін. Всі діти мають рівні права, рівні можливості, рівні обов’язки. У ідеальній школі взагалі вчитель і дитина – рівні!

  • Колись Ваші діти випускатимуться зі школи, що ви їм порадите?

Змінюйте себе та світ на краще, ніколи не забувайте бути людиною! Експериментуйте, пробуйте, не бійтеся, помиляйтеся, починайте знову, кохайте та проживайте життя гідно та із задоволенням!

  •  До такого вчителя, як Ви, дійсно хочеться бігти на уроки! А що Вас наповнює сьогодні, що допомагає бути вдячною життю?

Три прості речі: я щаслива у сім’ї, в мене є вірні друзі, моя робота приносить мені задоволення!

  • А що для Вас найкращий подарунок?

Вдячність і турбота.

  • Мрія є?

Звісно, мрію про навколосвітню подорож, і впевнена, що колись це стане реальністю. Сидячі на каруселі, далеко не поїдеш, і вірю, що кожен мій крок у житті наближує мене до здійснення моєї мрії!

One Comment to “Інтерв’ю з вчителем: Шуригіна Ю. О.”

  1. Я больше чем уверенна, все у Вас получится, моя пани Юлия! С твоей любовью к детям и профессии,другого быть не может! Вижу,как ты вкладываешь душу в работу) успехов тебе, понимания воспитанников! И пусть ваша школа светится счастьем).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *